Produsenter – Delikatesser & Pasta

Filotea logo

Filotea utenfor Ancona i regionen Marche er vår leverandør av «Pasta med egg». Dette er en liten håndverksbedrift som produserer pasta «på gamle måten». Fersk pasta produseres daglig «i ulike farger og fasonger».

Ingrediensene er kun ulike hvetetyper og ferske egg. Kutting og utforming gjøres etter de klassiske begrepene: SPAGHETTI, LINGUINE, FETTUCINE, TAGLIATELLE, etc. Pasta med ulike smaker lages fra samme basis, men tilsettes SPINAT, NØTTER, TRØFFEL, SITRON, BASILIKUM, osv. Bronsevalser i utformingen gjør at pastaen får en ru overflate og absorberer saus bedre ved servering (stålvalser gir pastaen glatt overflate som ikke integrerer sausen like godt).

Den spesielle tørkeprosessen som Filotea bruker (tørkes i kammer, på lav temperatur og over lang tid, ca 70 timer) gjør at denne pastaen fremstår nærmest som «fersk pasta» men uten problemene som kjølelagring, kjøletransport og kort holdbarhet. Produktene har en elegant emballasje og er pakket i esker på 250 gr. Dette er beregnet til 4 porsjoner. Pastaen har en fin konsistens, er smakfull og fordøyes lett.

Du finner 3 typer Filotea-pasta i nettbutikken samt Pesto fra Liguria og flere smakfulle pastasauser fra olivenoljeprodusenten Salvagno i Verona.