Om Livio

Livio Norge ble etablert høsten 2004 og driver import fra Italia. Vi holder til på Hamar med kontor og lager, men store deler av året er vi på reise i Italia for å holde tett kontakt med leverandørene, øke kompetansen gjennom opplæring og ikke minst være på utkikk etter nye og spennende produkter til våre kunder her hjemme i Norge. Nærheten til den italienske kulturen og produsentene våre gir oss unike muligheter til å bringe nye og spennende produkter til det norske markedet.

Vår forretningsidé er å fokusere på et begrenset utvalg produkter av høy kvalitet, levert av noen få og gode samarbeidspartnere.

glass_10_smallEtter å ha bodd 3 år i Italia gikk interessen for mat og drikke «fra hobby til forretning». Den første produktgruppen vi lanserte i 2004 var de elegante vinglassene PREMIUM fra den store italienske glassprodusenten Bormioli Rocco. BR har produsert glass og steintøy siden 1825 og har idag et sortiment på over 2500 artikler.

Vinglass-serien PREMIUM, er som navnet tilsier deres ypperste produktlinje og distribueres derfor kun gjennom en importør i hvert land. Livio Norge er svært stolte over å være importør av PREMIUM-glassene her i landet. Vi vil gjøre vårt ytterste for å betjene det norske markedet til glede for alle som verdsetter at en god vin serveres i et godt glass, enten dere er privat-personer, vinklubber eller bedrifter innen hotell, restaurant og catering (HORECA).

Flaske og grønnsaker_100I 2005 utvidet vi sortimentet med ekstra jomfru olivenoljer fra LIGURIA og VENETO. Oljene har blitt godt mottatt her hjemme og i tillegg til kundene i nettbutikken har vi har idag en lang rekke forhandlere og restauranter som kunder. I løpet de påfølgende årene har vi gradvis utvidet sortimentet med Balsamicoeddik fra Modena IGP & DOP, diverse delikatesser og nye ekstra jomfru olivenoljer også fra LAZIO, TOSCANA og SICILIA.

Når det gjelder olivenolje har vi lagt listen meget høyt med hensyn til produktkunnskaper. Vi skal rett og slett «være best i Norge» på dette fagområdet. Selv har jeg gjennomgått en ”olivenoljesmakerutdanning” ved den nasjonale skolen i Imperia i Italia. Utdanningen gir sertifisering og medlemskap i den italienske olivenoljesmakerforeningen, «Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva». (O.N.A.O.O. – www.oliveoil.org). Pr. idag (2014) er jeg fortsatt den eneste i Norge med denne sertifiseringen. I 2013 gjennomgikk jeg ytterligere en utdanning som «International Olive Oil Sommelier» ved ALMA utenfor Parma.