Kurs om olivenolje i Mathallen 26. & 28. mai

Mathallen

«Olivenolje – et panorama av aromaer, smaker og helse»

ved Jørgen Lund, Assaggiatore ONAOO – Norges eneste utdannede olivenoljesmaker (Italia 2005).

Ekstra jomfru olivenolje er verdens eneste matvare med lovregulerte krav til smaken – visste du det? I løpet av denne timen vil du lære hvordan ekstra jomfru olivenolje produseres og klassifiseres. Hva er kvaliteter og hva er defekter i olivenolje? Hva kjennetegner en god ekstra jomfru olivenolje? Hvorfor er ekstra jomfru olivenolje det beste til varm matlaging?Bare kunnskaper om ekstra jomfru olivenolje kan hjelpe deg til å gjøre kvalifiserte valg i butikkhyllene!

Vi skreller vekk gamle myter, ukebladstoff, hjelpsomme blogginnlegg og mye annen fancy markedsføring om temaet. Nå skal du lære «the basics om ekstra jomfru olivenolje» og deretter kan du selv utforske det panoramaet av aromaer, smaker og helse som finnes er ute.

«Smaking av olivenolje – en guidet smaksreise gjennom 5 regioner i Italia fra nord til syd»

Med 60 minutter til rådighet danner vi et smakspanel med 20 deltakere rundt et langbord og lærer underveis. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Vi gjennomgår basis smaketeknikk og diskuterer erfaringene i plenum for hvert av de 5 stoppestedene. Kanskje finner vi 5 ulike smaksprofiler på reisen, hvem vet?

Reisen starter i nord-Italia (VENETO og LIGURIA), vi beveger oss sørover via LAZIO til SICILIA og etter Sicilia snur vi igjen og avslutter i TOSCANA. Fem regioner med gode ekstra jomfru olivenoljer som representerer et spennende panorama av ulike aromaer og smaker. Hva er kvaliteter og hva er defekter i ekstra jomfru olivenolje? Hva kjennetegner en god ekstra jomfru olivenolje? Hvorfor er regionene så ulike?

Har du litt erfaring fra vinsmaking kan det komme til nytte under olivenoljesmaking, men husk:

VIN = VANN og OLIVENOLJE = FETT, derfor må vi også ta i bruk noen nye og fremmede begreper og smaketeknikk.

PRAKTISK INFORMASJON: Sted: Mesaninen, Mathallen Oslo
Torsdag 26. mai kl. 18
Lørdag 28. mai kl. 11

Pris: Gratis! Antall: Kun 15 plasser per kurs, så her gjelder det å være raskt ute